Ahmetli Kopuzlar Erkek Kur'an Kursu

Vakfımızın ilk yaptığı Kur'an kurslarından olan Ahmetli Kopuzlar Erkek Kur'an Kursu, 2003 yılında yapılmıştır. 5800 m2 arsa üzerine inşa edilen Kur'an kursu 4 katlıdır ve her katın 500 m2 kullanım alanı bulunmaktadır. Ahmetli Kopuzlar Erkek Kur'an Kursu 65 öğrenci kapasitelidir. Kursumuzda 125 kişilik yemekhane, 65 öğrenci kapasiteli yatakhaneler mevcuttur. Öğrencilerimizin rahat bir ortamda derslerini yapabilmeleri için 2 adet derslik ve 2 adet de etüt odası bulunmaktadır. Ayrıca kütüphanesi ve geniş bir konferans salonu bulunmaktadır. Kursumuz 2004-2005 öğrenim yılında Diyanet'e bağlı hizmet vermeye başlamıştır. Ahmetli Kopuzlar Erkek ve Kız Kur'an Kurslarının tüm ihtiyaçları Ahmetli Köyü Kopuzlar Eğitime Yardım Derneği tarafından karşılanmaktadır.

Yapım Yılı: 2003