Sudan Kopuzlar Vakfı Yetimhanesi

2012 yılı Kurban Bayramı'nda Sudan'a ziyarette bulunan Vakıf Başkanımız Ali Kemal Kopuz, Başkent Hartum'da 300 kişilik yetimhane yapılmasına karar verdi. İnşaatı biten yetimhane 10-12 Mart 2014 tarihleri arasında yapılan açılışla hizmete girdi.

Eski hali; etrafı çalıdan çitlerle çevrili, çöl toprağı ve kumuyla karışık zemini olan, tavanı, yemek masaları ve yatakları olmayıp yerde yatılan ve günde 1 öğün olan yemeğin yerde yenildiği ve aynı yerde eğitim verilen bir yetimhanede idi.

Bugün ise, Vakfımız tarafından inşa edilen, yatakhanesinde vantilatör ve ranza sistemi ile yatakları olan, yemekhanesinde masalar, dershanelerinde sıralar bulunan betonarme binada barınma ve eğitim ihtiyaçları giderilmektedir.