Ziyaretler
kaymakam_kapak

ÜMRANİYE KAYMAKAMI ZİYARETİMİZ

Vakıf Başkanımız Ali Kemal Bey, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu’na iadeyi ziyarette bulundu. Ziyarete Yönetim Kurulu Üyemiz İbrahim Kopuz’da hazır bulundu. Vakıf Başkanımız Ali Kemal Bey ve Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye’de yapılabilecek sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

muftu_ziyareti_kapak

ÜMRANİYE MÜFTÜSÜNÜ ZİYARETİMİZ

Vakıf Başkanımız Ali Kemal Bey ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kopuz, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ü makamında ziyaret etti. Ali Kemal Bey, İlyas Bey’e Kopuzlar Vakfı’nın sosyal sorumluluk projeleri ve yaptığı hayır işleri hakkında bilgi verdi.

memisoglu_ziyaret_kapak

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DOÇ. DR. KEMAL MEMİŞOĞLU'NA ZİYARETİMİZ

Vakıf Başkanımız Ali Kemal Kopuz, Alaattin Kopuz, İbrahim Kopuz ve Ali Şahin, İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

tbmm_ziyaret_kapak

TBMM BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN'I ZİYARETİMİZ

Vakıf Başkanımız Ali Kemal Bey, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete işadamı Hüseyin Atılgan, Alaaddin Kopuz, Faik Han, İbrahim Aybar, Muzaffer Çavrar, Ankara Renault Bölge Müdürü eşlik etti.

dursun_fakih_kapak

DURSUN FAKİH TÜRBESİNİ ZİYARETİMİZ

Söğüt’teki son ziyaretimizi ise Dursun Fakih Türbesi’ne gerçekleştirdik. Söğüt yolu üzerinde Küre denilen mevkide Osmanlı’nın manevi olarak şekillenmesinde önemli rol oynayan Dursun Fakih’ın Türbesini görmekteyiz. Bölgeye hakim bir tepede bulunan türbe son derece bakımlıdır.

ertugrul_gazi_kapak

ERTUĞRUL GAZİ TÜRBESİNE ZİYARETİMİZ

Söğüt ilçesinde ilk ziyaretimizi Ertuğrul Gazi Türbesi’ne gerçekleştirdik. Ertuğrul Gazi’nin çocukluğu ve gençliği Orta Asya’da geçmiştir. Süleyman Şah toprak ve bayrak uğruna Anadolu’ya göç etmiştir. Ertuğrul Gazi Söğüt’te 50 yıl kadar yaşamıştır.

kuyulu_kapak

OSMANLININ İLK MESCİDİ KUYULU MESCİDİ ZİYARETİMİZ

Bilecik Söğüt ilçesinde yapmış olduğumuz ikinci ziyaret ise Osmanlı’nın ilk mescidi olan Kuyulu Mescit’ti. Söğüt’e gelen Ertuğrul Gazi’nin otağını kurduğu yerdir. Otağını kurmadan önce arazinin bakımlı olduğunu gören Ertuğrul Gazi, dininin hassasiyetini göz önüne alarak bu arazinin sahibi olan Rum vatandaşını bulup parasını ödedikten sonra otağını kurmaya başlar. Müslüman halk Ertuğrul Gazi’den bir mescit yapmasını ister.

orhan_gazi_kapak

ORHANGAZİ CAMİ ZİYARETİMİZ

Kopuzlar Vakfı yönetim kurulu olarak, Bilecik Söğüt’te yaptırdığımız şadırvan açılış töreni öncesi ilk olarak Orhangazi camisi’ni ziyaret ettik. Bilecik’in merkezinde yer alan Orhan Gazi Camii’nin ilk yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber Orhan Gazi’nin diğer eserleriyle birlikte 14. yüzyıl başında yapıldığı sanılmaktadır.

seyh_edibali_kapak

ŞEYH EDEBALİ (HZ.) ZİYARETİMİZ

Orhan Gazi Camisi ziyaretimizden sonra, Şeyh Edebali (Hz.) Türbesi’ni ziyaret ettik. Türbenin girişinde bulunan levhada Ertuğrul Gazi’nin oğlu, Osman Gazi’ye söylediği sözler bulunmaktadır; Ertuğrul Gazi Şeyh Edebali’yi kırmamasını, ona karşı bir yanlış yapmamasını nasihat eder.

canakkale_kapak_1

ÇANAKKALE GEZİMİZ

Üsküdar Belediyesi Kopuzlar Vakfı’yla beraber Çanakkale gezisi düzenledi. Pazar günü şehitliği ziyaret eden Kopuz Ailesi bireyleri yine aynı gün İstanbul’a hareket ettiler.Bu güzel organizasyonda emeği gecen herkese Kopuzlar Vakfı adına teşekkür ederiz.