Vakfımızda Etkinlik

AK Parti Mv. Erol Kaya
AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Erol Kaya vakfımızı ziyaret etti. Ziyarete AK Parti Kadıköy ve Üsküdar İlçe Başkanları, Vakıf Başkanımız Ali Kemal Bey ve Kopuz Ailesi üyeleri katıldı. Seçimden önce de vakfımızı ziyaret eden Erol Bey, bu ziyaretin bir iade ve teşekkür ziyareti olduğunu söyledi. Milletvekilimiz Erol Bey yemekten sonra misafirlerimize, referandumdan sonra Yeni Türkiye ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Vakıf Başkanımız Ali Kemal Bey, yaptığı konuşmada Milletvekilimiz Erol Bey’i vakfımızda ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Sayın vekilim ve değerli misafirlerimiz, hepiniz hoş geldiniz. Geçen hafta Meclis Başkanımızı vakfımızda ağırladık. Bugün ise Sayın Milletvekilimiz Erol Kaya Bey’i ağırlıyoruz. Gençlerimizde burada, Erol Bey’in tecrübelerinden en güzel şekilde faydalanırlar. Kopuz Ailesi olarak vatanımıza ve milletimize en güzel hizmetleri etmek için çalışıyoruz. Sözü daha fazla uzatmadan vekilime bırakmak istiyorum. İnşallah Rabbim niyetimizi en iyi şekilde bereketlendirir’’ dedi.

Daha sonra söz alan Erol Bey, referandumda evet diyenin de, hayır diyenin de bizim insanımız olduğunu belirterek, “Ben bugün vakfınıza teşekkür ziyaretinde bulunuyorum. Bir referandum geçirdik, vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Meclis Başkanımız geçen hafta buradaydı. Kendisini 40 yıldır tanırım, o bir tecrübe abidesidir. Referandumla ilgili bir şeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Ümit ediyorum ki, referandumdan çıkan tablo, ülkemiz için istikrarlı bir yönetim olacaktır. 90 yıllık Cumhuriyet tarihimizde 65 hükümet kurduk. Yaklaşık 1.5 yılda bir hükümet kuruldu. Bu hükümetlerin 34 tanesinin ömrü 1.5 yıldan az olmuştur. Ülkemiz en büyük devrimini gerçekleştirmiştir. Bundan sonra artık hükümetler kesintisiz ülkemizi beş yıl yönetecektir. Referandumda evet diyen de, hayır diyen de bizim insanımızdır. Bu ülke, tartışmalarını sağlıklı yapamadığı için çok şey kaybediyor. Hangi partiden olursak olalım dinleyelim, kandırılmayalım. Ön yargıyla her şeyi kabul etmeyelim veya reddetmeyelim. Ben siyasete mahalle temsilcisi olarak başladım. Daha sonra ilçe başkan yardımcılığı yaptım. Ondan sonra da Pendik İlçe Başkanlığı yaptım. 15 yıl da belediye başkanlığı yaptım. Belediye başkanlığı dönemimde Orta Asya’yı gezme şansım oldu. Bizden ileri olduğu şeyler var, buna mukabil geri oldukları şeyler de var. Ben siyasete en dibinden geldim. Şimdi ise genel başkan yardımcılığı yapıyorum. Şunu söylemek istiyorum, ne düşünüyorsanız düşünün; sosyal hayatın içerisinde olmak lazım! İstanbul varlıklar içinde yokluğun, çokluklar içinde yalnızlığın yaşandığı bir şehirdir. Bu şehirde var olabilmek için, bu tür vakıfların ve STK’ların da bulunması lazım. Türkiye’de halkın % 30’u bir partiye üyedir. Bunun sebebi, ‘Bir tanıdığımız olsun partide, belki başımıza bir hal gelir’ düşüncesidir. Gelişmiş ülkelerde bu oran çok düşüktür. Bu bence doğru bir şey değil, bu ülkenin daha güçlü olabilmesi için güçlü STK’lara ihtiyacı var. Bu ülkenin lehine ne yapılıyorsa her görüşten insanımızın orda olması lazımdır. İşte o zaman bu ülke farklı bir noktada olabilir. Bunu siyasi partiler sağlayamıyorlar. Ülkemizde sivil toplum örgütleri hak ettiği karşılığı bulamıyorlar’’ dedi.