Vakfımızda Etkinlik

TBMM Başkanı İsmail Kahraman
Meclis Başkanımız yaptığı konuşmada, her darbenin bir ameliyat olduğunu, ne kadar başarılı olursa olsun ucunda bir iz bıraktığını belirterek, “Bu ülke nerelerden nerelere geldi. Bir zamanlar bu ülkede Allah demek yasaktı. Monşerler ve fötrlüler vardı. Şimdi ise güzel günlere geldik ve daha ileriye gideceğiz inşallah. Ama bunlara karşı menfi ve eksik arayan bir karşı taraf var. Türkiye 1950 yılında Demokrat Parti gelince ileriye doğru atak yapmaya başladı. Demokrat Parti iktidara geldiğinde milli gelirimiz 495 liraydı. 1960 yılında ise 1695 liraya yükseldi. O yıllarda liman yoktu, sadece çubuk barajı vardı. O da Ankara’nın su ihtiyacını karşılıyordu. 1950-60 yılları arasında 11 tane liman, 16 tane barajımız oldu. Ve 1960 darbesi geldi, ‘diktatörlüğe son verdik’ dediler. Ülkemiz bu darbe ile 25 yıl geriye gitti. Her darbe bir ameliyattır. Ne kadar başarılı geçerse geçsin ucunda bir iz bırakır. 1960 yılından bu zamana kadar Türkiye 17 tane darbe geçirmiştir. Tahakkuk etmiş etmemiş, ortaya çıkmış çıkmamış, duyulmuş duyulmamış 17 darbe oldu. 15 Temmuz 17. darbe olmuştur.

1982’de öyle bir anayasa yaptılar ki; darbe üstüne darbe oldu. Tayyip Bey bir değişiklik istedi ve organizasyonunu yaptı. Yeni anayasamız istikrarsızlığı önleyecek bir konuma getirildi. Dünya bizi ne kadar seviyormuş, referandumu önlemek için var güçleriyle çalıştılar. Batıya ve dünyaya karşı millet noktayı koydu. İnşallah bu ülke bir daha darbe ve istikrarsızlık görmeyecek. Yeni anayasanın yerleşmesi için STK’lar Belediye Başkanları, Kaymakamlar ve herkes elinden geleni yapmalıdır. Bizde tenkit etmek var ama destek olmak yoktur. Bunu artık aşmalıyız. Diyanet İşleri Başkanımızla 40 hadis kitabı yaptık. Ben de Kutlu Doğum Haftasında milletvekillerine hediye olarak gönderdim. Maalesef CHP’li dört tane milletvekili tarafından geri gönderildi. Bunların hadislere bile tahammülü yok.

15 Temmuz gecesi ben meclisi açtım. Darbe olduğunu anlayınca abdestimi alıp meclise geldim. Bazı arkadaşlar “Seni saklayalım, Cumhurbaşkanımıza bir şey olursa iki numara sensin sana gelecekler’’ dediler. Ben de, “Gemiyi önce fareler terk eder. Biz bu geminin kaptanıyız terk edemeyiz’’ dedim. 15 Temmuz darbe girişimin önlenmesinde bir numara Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Milleti sokağa çağırdı, ama o da milletini yalnız bırakmadı ve uçağa atlayıp İstanbul’a geldi. Bu alçaklar meclisimizi bombaladılar. Herkese en derin muhabbetlerimi sunuyorum. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun’’ dedi.

Sonrasında söz alan Vakıf Başkanımız Ali Kemal Bey, bu ziyareti bir iade-i ziyaret olarak kabul ettiklerini belirterek, “Saygıdeğer Meclis Başkanımız ve konuklarımız vakfımıza hoş geldiniz. Meclis Başkanımız enerjisiyle ve dinamizmiyle gençlere taş çıkartıyor. Bu ziyareti, iade-i ziyaret olarak kabul ediyoruz. Saygıdeğer konuklarımız! Bizi, bu minyatür Karadeniz soframızı ve vakfımızı şereflendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Kopuz Ailesi olarak biz İslamiyet için, ülkesi ve milleti için gayret gösteren bir aileyiz. Meclis Başkanımız burada; Kopuz Ailesi olarak enerjisinden en güzel şekilde yararlanmak istiyoruz. İnanıyorum ki; Meclis Başkanımızdan ülkemiz ve İslamiyet adına çok şeyler öğreneceğiz. Allah memleketimize göz diken hainlere fırsat vermesin. 15 Temmuz darbe girişimini hep beraber yaşadık. Bu girişim devletimize karşı yapılmış bir harekettir. Bunun her zaman farkında ve bilincinde olarak, vatan ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Bu güzel gün için hepinize teşekkür ediyorum’’ diyerek sözlerini tamamladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, yaptığı konuşmada, “Saygıdeğer Meclis Başkanımız ve değerli konuklarımız! Öncelikle hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Allah’ın selamı ve bereketi üzerinize olsun. Meclis Başkanımız burada iken bize fazla söz hakkı düşmez, sözün sahibi ve misafirimizdir. Ben de Kadıköy’den sorumlu milletvekili olduğum için ona eşlik ediyorum. Kopuzlar Vakfı Başkanı ve Üyeleri! Bugün bizi misafir ettikleri için ve Karadeniz’in bu güzel lezzetlerini bize tattırdıkları için şükranlarımı sunuyorum. Kopuzlar Vakfı’yla birçok sivil toplum platformunda beraber hareket ediyoruz. Herkese saygılarımı sunuyorum ve hepinizi Allah’a emanet ediyorum’’ dedi.

İstanbul Yazma Eserler Bölge Müdürü Emir Eş Hocamız yaptığı konuşmada, “Teşriflerinden dolayı değerli Meclis Başkanımıza, ikram ve organizasyondan dolayı Kopuzlar Vakfı Başkanımıza teşekkür ediyorum. Meclis Başkanım, benim 1997 yılında Kültür ve Turizm Bakanımdı. Şimdi ise Meclis Başkanı olarak hizmetlerini görmekten mutlu oluyoruz. Ben Süleymaniye Kütüphanesi’nden emekli oldum. Şimdi ise bir grup arkadaşımla beraber kurduğumuz platformda gençlerimizin eğitimiyle meşgul oluyoruz. Bu platforma Üsküdar Belediye Başkanımızın çok katkıları oluyor. Hepimizin Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerine olsun’’ dedi.

Konuşmaların ardından Meclis Başkanımıza, Vakıf Başkanımız tarafından hediye takdim edildi.

Meclis Başkanımız Sayın İsmail Kahraman’ı vakfımızda misafir ettik. Koşuyolu’nda bulunan vakıf merkezimizde gerçekleşen ziyarete Meclis Başkanımız Sayın İsmail Kahraman, TBMM Milletvekili Hizmetleri Başkanı Ahmet Yurtman, Meclis Başkanımızın oğlu Fatih Kahraman, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Kahraman, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Kadıköy Kaymakamı Tuncay Sonel, İstanbul Yazma Eserler Bölge Müdürü Emir Eş, Kadıköy AK Parti İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin, Vakıf Başkanımız Ali Kemal Kopuz ve Kopuz Ailesi Üyeleri katıldılar. Rizeli olan Meclis Başkanımıza yöresel yemek ikramında bulunduk. Yemekten sonra İstanbul Yazma Eserler Bölge Müdürü Emir Eş Hocamız yemek duasını gerçekleştirdi. Neşeli bir ortamda gerçekleşen ziyarette Meclis Başkanımız Sayın İsmail Kahraman 16 Nisan referandumundan sonraki yeni Türkiye hakkında görüşlerini bizimle paylaştı.