Rimer

Hasan Fehmi Sözeri Anma Gecesi
Yurt genelinde ve uluslararası platformlarda Rize’nin ve Rizelinin tarihini, sahip olduğu değerlerini sanatsal – kültürel faaliyetler ve organizasyonlar düzenleyip tanıtmak ve gelecek nesillere aktarma amacında olan RİMER Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği de 2 Mart’ın haftasında, 11 Mart’ta Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde Rize’nin Sadettin Kaynak’tan sonra yetiştirdiği büyük ve değerli bestekarı, bilindik tüm Karadeniz ezgilerinde imzası olan, kemençe üstadı merhum Hasan Sözeri için Anma Gecesi düzenledi. Gecede RİMER Türk Müziği Korosu ile Rize kökenli 15 sanatçı, 1970 yılında vefat eden merhumun eserlerini seslendirdi.

Eski Savunma Bakanı Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı’nın önderliğinde TRT Ankara stüdyolarında gerçekleştirilen Hasan Sözeri anma programına destek veren RİMER, bu yıl İstanbul’da dernek olanaklarıyla her biri birbirinden değerli Rizeli ses sanatçıları ve dernek bünyesinde üyelerden oluşturulan Şef Ayşe Mumcu yönetiminde ki RİMER Türk Müziği Korosunun katılımıyla “Hasan Fehmi Sözeri’nin Anısına” programını gerçekleştirdi.

11 Mart gecesi Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Kopuzlar Vakfı sponsorluğun da, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen anma gecesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu TSM Ses Sanatçısı Göynüm Can Çetin’den yeni neslin popüler sanatçılarından Yasemin Yıldız’a, İrfan İbar’a, Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından tenor Levent Sözeri’den Turan Vural’a, Abdurrahman Avcı’ya, Talia Yavuz’a, Münir Kürkçü’ye, TRT Müzikten tanıdığımız Ergün Ekşi’den Khalkedon Çok Sesli Batı Müziği Korosu Şefi İlknur Yurtman’a, Burak Ekşi’ye, Mehmet Avcı’ya, üstatlar Ekrem Akköse, Musa Agun ve Remzi Bekar’a kadar belki tekrar bir araya getirilebilmeleri mümkün olamayacak geniş ve değerli bir sanatçı grubu, merhum bestekar Sözeri’nin eserlerini kalabalık bir saz grubu eşliğinde seslendirdi.