Büyük Buluşma

Cumhurbaşkanı R. T. Erdoğan
Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından düzenlenen “Rizeliler Buluşuyor” programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rizeli hemşehrileri ile hasret giderdi. Dik duruşu ve kararlı yürüyüşü nedeni ile yurt içi ve yurt dışındaki şer odakları tarafından hedef haline gelen ve yalnızlaştırılmaya çalışılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN için hemşehrileri rekor bir katılımla destek verdi. Vakıf Başkanımız Ali Kemal Bey ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Kopuz Ailesi üyeleri de ‘’Rizeliler Buluşuyor’’ programın da Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmadılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin, hizmetkarı oldukları vesayet odakları değil, milletin bizatihi kendi temsilcileri tarafından yönetiliyor olmasını hala hazmedebilmiş değiller. Hiçbir zaman da hazmedemeyecekler. Yıllarca bu ülkeyi diledikleri gibi yönetmeye, yönlendirmeye alışmış olan bir avuç azınlığın sözcülüğünden asla vazgeçmeyecekler" dedi.

Erdoğan, başörtülerinden dolayı hakarete uğrayanları asla unutmadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Başörtülerinden dolayı hakarete uğrayan, hatta saldırıya maruz kalan kızlarımızın, kadınlarımızın yaşadıklarını gayet iyi biliyorum. Üniversiteye sokulmuyorlardı. Hatırlayın. Ortaöğretimde, imam hatiplere dahi sokulmuyorlardı. Ama hamdolsun o devir artık kapandı. Şimdi artık üniversiteye başörtülü olarak kızlarımız giriyor mu? Katsayı kalktı mı? Kotalar kalktı mı? Artık başörtülü kızlarımız, imam hatipli kızlarımız istedikleri üniversiteye gitme şansına sahip mi? Gerçek bu.”
Rize’nin onlar için sadece çay üretilen bir yer, Rizeli’nin de çay üreten kişi olarak görüldüğünü aktaran Erdoğan, şunları dile getirdi:

“Aynı durum diğer şehirlerimiz, oralarda yaşayan vatandaşlarımız için de geçerli. Rizeli kardeşimin bu sınırın ötesine geçmesini kesinlikle istemezler. Rizeli kardeşimin bu anlayışla yıllarca nasıl savaştığını, kavga ettiğini gayet iyi biliyoruz. Yıllarca bu ülkenin evlatlarının eğitimine, bürokraside, ticarette, sanayide, dış ticarette, kültürde, sanatta, sporda, hayatın her alanında varlık göstermesine engel oldular” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Rize’nin iktidarları döneminde tarihinde görmediği yatırımları gördüğünü belirterek, şöyle devam etti:
“Artık Samsun’dan Sarp’a kadar sahil yolumuz gidiyor mu, gidiyor. Eğitimde tarihinde görmediği yatırımları Rize aldı mı, aldı. Üniversitemiz var mı, var. Üniversitemizi daha da inşallah nitelikli hale getiriyoruz. Sağlıkta üniversitemizin zaten kendi tıp fakültesi var. Ayrıca devlet hastanesini de inşa ettik mi, ettik. Açılışını yaptık mı, yaptık. Artık Rizeli, diğer illere pek muhtaç olmaz hale geldiği gibi Artvin’e de hizmet vermeye başladı. İnşallah şimdi önümüzde ne var, Allah nasip ederse Artvin ve Rize’ye hizmet verecek olan olan havalimanı var. Onun da adımı atılıyor.”

Erdoğan, Başbakanlığı döneminde söz konusu havalimanının bütün çalışmalarını yaptıklarını aktararak, “Hayati Bey, Nusret Bey bizzat bu süreci de takip ettiler. İnşallah yakın zamanda orada da temel atılıp, havalimanına kavuştuğumuz anda, Sarp’a kadar, Artvin’e kadar bizim vatandaşlarımız çok daha kısa bir zamanda uçağa ulaşıp, gitmek istediği yere gidebilecek” diye konuştu.